Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
ZOSTAŃ PARTNEREM PROPHARMA

Napisz do nas:

  • email:
  • wypełnij formularz kontaktowy

Zadzwoń:

  • TEL: +48 22 266 84 98
  • pon - pt - 08.00-17.00

Adres:

  • ul. Łopuszańska 36,
    02-220 Warszawa

Zapraszamy do współpracy apteki, sklepy zielarsko-medyczne, ekologiczne i inne zajmujące się zdrową żywnością.

4283ab103c492775006de051193d9e67.jpg
  • nowość

Mikstura Olei D3+E do sałatek Dr Gaja, suplement diety 250 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Producent: Dr Gaja
Kod produktu: DRGCARDIOSALATEKD3E
ilość szt.

Opis

Opis

Mikstura Olei D3 + E do sałatek Dr Gaja, suplement diety
Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane
 
d3+e
 

Mikstura Olei D3 + E ma w swoim składzie trzy oleje oraz dwie witaminy.

Witamina D bierze udział w szeregu procesów zachodzących w naszym organizmie. Przede wszystkim pomaga w prawidłowym wykorzystaniu wapnia i fosforu. Zapewnia odpowiednie wchłanianie tych substancji do kości oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi. Jest niezbędna w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Pomaga też w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.

Witamina D jest pomocna w okresie zachorowań. Wspiera nasz układ odpornościowy i pomaga utrzymać go w dobrej kondycji. Nadal trwają badania nad potwierdzeniem innych istotnych funkcji, które może pełnić ta witamina w naszym organizmie.

Synteza witaminy D zachodzi pod wpływem promieni słonecznych w skórze. Geograficzne położenie Polski sprawia, że większość osób może mieć problem z jej  niedoborem. Poza okresem jesienno-zimowym do mniejszej syntezy witaminy D przez skórę może dochodzić przez brak aktywności na świeżym powietrzu, przebywanie w zamkniętych pomieszczeniach, czy stosowanie kremów z filtrem. Witamina D należy do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, co oznacza, że wchłania się w ich obecności.

Mikstura Olei D3 + E jest przeznaczona dla osób ze zwiększonym zapotrzebowaniem na witaminę D3. Warto sprawdzić, czy poziom witaminy D w naszym organizmie nie jest zbyt niski.

Witamina E zawarta w miksturze występuje w formie organicznego związku: octanu DL-alfa-tokoferylu.

Witamina E to jeden z popularniejszych antyoksydantów, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

Oleje

Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane

Świeża, tłoczona na zimno mikstura ma smak i aromat typowy dla nasion, z których została wytłoczona. Tłoczenie na zimno jest najstarszą naturalną metodą pozyskiwania oleju. Oleje zawarte w miksturze są nierafinowane, czyli nieoczyszczone i niepozbawione smaku oraz zapachu. Dzięki temu zachowują naturalne wartości odżywcze surowców.

Kwasy tłuszczowe nienasycone zawarte w miksturze działają pozytywnie na nasz organizm m.in. pomagają zmniejszyć poziom cholesterolu we krwi.

Miksturę możemy spożywać bezpośrednio, jednakże najlepiej sprawdza się jako dodatek do potraw. Idealnie komponuje się z wieloma daniami, dzięki połączeniu aromatu słonecznika oraz pestek dyni.

witamina d3 + e

Jednym ze składników mikstury jest olej z wiesiołka, znany ze swoich drogocennych właściwości. Pomaga on zachować zdrowy wygląd skóry oraz wpływa pozytywnie na układ odpornościowy.

Kolejnym olejem w składzie mikstury jest olej z pestek dyni o wyjątkowym, orzechowym aromacie. Nadaje miksturze wyjątkowy smak, który idealnie komponuje się z wieloma daniami. Olej z pestek z dyni jest bogaty w kwasy tłuszczowe Omega-6 oraz -9.

Olej z pestek słonecznika to główny składnik mikstury. Jest nierafinowany, dzięki czemu zachowuje wyraźny smak pestek słonecznika oraz ciemnożółtą barwę. Jest jednym z najpopularniejszych olejów w Polsce.

Przepisy

Sałatka z burakiem i fetą

Składniki: rukola, ugotowany burak, ser feta, pestki słonecznika, szczypiorek.

Dressing: łyżka Mikstury Olei D3 + E, łyżka octu balsamicznego, łyżeczka miodu, sól i pieprz.

Przygotowanie: na talerzu ułożyć rukolę, pokrojonego w kostkę buraka i fetę, posypać pestkami słonecznika i pokrojonym szczypiorkiem. Wymieszać składniki dressingu i polać nim sałatkę.mikstura d3 + e

Sałatka z rukolą, awokado i pomidorem

Składniki: rukola, awokado, pomidor, ser mozzarella, listki świeżej bazylii, pestki dyni.

Dressing: łyżka Mikstury Olei D3 + E, łyżka soku z cytryny, pół łyżeczki musztardy, pół startego ząbka czosnku, sól i pieprz.

Przygotowanie: na talerzu ułożyć rukolę, pokrojone w cząstki awokado, pomidora i mozarellę, posypać pestkami dyni i listkami bazylii. Wymieszać składniki dressingu i polać nim sałatkę.

 d3 + e

Etykieta

Mikstura Olei D3 + E do sałatek Dr Gaja, suplement diety
Oleje tłoczone na zimno, nierafinowane

Składniki: olej z pestek słonecznika 59,93%, olej z pestek dyni 19,98%, olej z nasion wiesiołka 19,98%, witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu) 0,11%,  witamina D3 (trójglicerydy średniołańcuchowe, cholekalcyferol, DL-alfa-tokoferol) 0,01%. 

Składniki aktywne    w 15 ml  (3 miarki)*
Witamina D3 50 µg (1000 % RWS**)
Witamina E 12 mg (100% RWS**)
Kwas linolowy (Omega-6)  7,52 g
Kwas oleinowy (Omega-9)  3,86 g
Oleje:    
Olej z pestek słonecznika  8,27 g
Olej z pestek dyni 2,76 g
Olej z wiesiołka 2,76 g

 

* Zalecana dzienna porcja produktu dla osoby dorosłej. Opakowanie zawiera ok. 17 porcji. 

**Referencyjna wartość spożycia

Zalecane spożycie: Dorośli: 15 ml (1 łyżka) dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od promieni słonecznych lub w lodówce. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 miesiąca. 

Zastosowanie: Miksturę Olei D3 + E należy spożywać wyłącznie na zimno, nie używać do smażenia. Można dodawać ją do twarogu, zimnych potraw, sałatek i surówek, polewać nią ugotowane ziemniaki lub kaszę.

Kraj produkcji: Polska

Objętość netto:  250 ml

Producent: Propharma Sp. z o.o.

Bestsellery
Sprawdź co najczęściej wybierają inni klienci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl